част от Logo grey
Alumin grey

ВИАС ЕООД премина окончателната процедура за придобиване на QUALICOAT лиценз

01.06.2017

В края на м. Май 2017 ВИАС ЕООД премина окончателната процедура по придобиване на международно признатия сертификат за качество QUALICOAT.

Нашите боядисани профили вече официално отговарят на всички норми на стандарта за качество QUALICOAT Seaside. 

QUALICOAT е организация, която се ангажира да поддържа и насърчава качеството на покритието върху алуминия и неговите сплави за архитектурни приложения.

Работейки в името на клиентите, чиито продукти са боядисани, QUALICOAT дефинира подробни изисквания за качество и следи за тяхното спазване в многобройните лицензирани инсталации за прахово боядисване по целия свят. Това дава на купувачите на боядисан алуминий гаранция че ще получат висококачествен продукт. 

QUALICOAT е въвел спецификации, определящи минималните изисквания за инсталациите и оборудването, праховите бои и готовия продукт. Всички изисквания в спецификациите трябва да бъдат изпълнени преди да може да бъде издаден на съответния производител етикет за качество.

Новата опция Seaside class предлага несравнима гаранция за качеството, когато се използва заедно с обикновената класификация QUALICOAT и Европейската норма 12206-1:2004. Seaside клас предполага по-интензивен процес на предварителна химична обработка, който дава по-добри резултати за алуминиевите профили, използвани в крайбрежните райони. 

Има два проблема, които оказват влияние върху продължителността на живота на праховото покритие в тези региони:

  • Абразия поради частици от пясък във въздуха
  • Увеличеното ниво на замърсители, като например солите в атмосферата

Въпреки че полиестерното прахово покритие е силно и дълготрайно в повечето климатични условия, наличието на допълнителни частици  във въздуха, като например кварц, има абразивен ефект върху повърхността на алуминиевите профили. Нивото на абразия се увеличава колкото по-близо до крайбрежието се намират те и също така зависи от крайбрежната топография.

Морският клас се отличава с по-дълбокото ецване на алуминия. При стандартна предварителна обработка общото ецване е определено като най-малко 1,0 g/m2, когато се цели "Seaside Class" се изисква по-силна предварителна обработка от 2,0 g/m2, т.е. премахване на 2 g/m2 алуминиева повърхност. Това дълбоко ецване премахва повече повърхностни замърсители върху алуминия, което предлага по-добра защита на основата и е ключово за по-издържливото прахово покритие. Членовете на QUALICOAT, предлагащи този подобрен Seaside клас, са изброени в уебсайта на QUALICOAT.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам
Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика на поверителност.
част от Logo white

Copyright 2024 VivaAluminium. All rights reserved
Developed by Xenium Company
Arrow u